Apple werkt aan een nieuwe lijn Macs met ARM-processoren, zo melden bronnen tegenover Macrumors. De nieuwe lijn zou in 2021 moeten verschijnen, volgens analist Ming-Chi Kuo. Al houdt hij het laatste kwartaal van 2020 ook als mogelijk releasemoment voor de nieuwe lijn.

De ARM-processoren kunnen volgens Kuo een grote kostenbesparing zijn voor Apple, wat ruimte overlaat om andere hardware van toekomstige Macs te verbeteren. De ARM-processoren zijn relatief goedkoper in verhouding tot de Intel-processoren waar Apple nu gebruik van maakt.

Verder voorspelde Kuo dat ASMedia de nieuwe leverancier van USB-controllers wordt voor Apple. Daarmee zou USB4 ondersteuning mogelijk worden voor Macbooks. Al verwacht Kuo ondersteuning voor dit type USB niet voor 2022 in Macs.

Nieuwe USB-standaard in aantocht

In maart vorig jaar gaf de USB Promoter Group zijn goedkeuring voor een nieuwe USB-standaard. USB4 moet dataoverdrachtssnelheden van 40 gigabit per seconde mogelijk maken.

Daarnaast moet USB4 compatibel zijn met Thunderbolt 3, wat het aantal verschillende kabels voor randapparatuur moet verminderen, mits fabrikanten dit implementeren.