1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Spammers grijpen elke mogelijkheid om inkomsten te vergaren aan, zo ook nu. De filmhit ‘Simpsons’ wordt gebruikt om gegevens te achterhalen van de nieuwsgierige filmliefhebbers. Mensen krijgen spammails toegestuurd waar wordt gevraagd om een enquête in te vullen over de film. Daarmee zou je zogenaamd prijzen kunnen winnen. Het doel van spammers is emailadressen te verzamelen. Eerder is dezelfde methode gebruikt bij films als Harry Potter en Pirates of the Carribean.

Het e-mailbericht bevat een afbeelding van Homer Simpson in ondergoed, hij vraagt of de lezer van de e-mail van plan is om de film te gaan bekijken. Ook wordt verzocht om een vragenlijst in te vullen, je hoeft enkel maar op de link te klikken. Om de aarzeling weg te halen en de lezer over de streep te trekken, wordt er gelokt met prijzen, deze zijn natuurlijk niet te winnen. Zodra men dus reageert, wordt er bevestigd dat het emailadres actief is en kan de lezer dus meer spam verwachten.

"Het komt vaak voor dat spammers grote evenementen, zoals de première van een langverwachte film, wereldnieuws of vakanties gebruiken voor spamacties. Door deze valse e-mails te filteren, behoeden we onze klanten voor schadelijke gevolgen", aldus Martin Thorborg, mede-eigenaar en oprichter van SPAMfighter.