1 min

Tags in dit artikel

, ,

De vraag of een Brit zijn GSM af wil staan voor één miljoen pond werd volmondig met ‘Nee’ beantwoord. De vraag werd voorgelegd aan 1200 Britten.

Eén op de drie ondervraagde wil zijn of haar mobieltje niet wegdoen voor één miljoen pond. Hier moet overigens wel bij verteld worden dat het voor één maand geldt. Men mag daarin geen andere GSM kopen of die van iemand anders lenen. Dit resultaat is eigenlijk niet zo opmerkelijk, anno 2007 vinden veel mensen het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Volgens 76 procent van de ondervraagde is een mobieltje een sociale verplichting. 92 Procent is het eens met de stelling dat men altijd bereikbaar moet zijn.

De vraag is tot stand gekomen in een onderzoek waarin onderzoekers onderzochten waar mensen het gemakkelijkst van af kunnen blijven. Slechts 13 procent geeft aan één maand zonder GSM te kunnen. Zonder koffie kunnen we wel leven, 31 procent wilde die wel af staan voor één miljoen pond. Twintig procent geeft aan zonder seks te kunnen voor één miljoen pond, maar slechts 13 procent kan zonder een GSM.