Nederlanders zijn dit jaar massaal met de notebook op vakantie geweest. Dit concludeert online computerverkoper Central Point uit de explosief gestegen verkoopcijfers van notebook rugzakken.

Uit de verkoopcijfers van Central Point blijkt dat er in juni en juli van dit jaar ruim dertig maal zoveel notebook rugzakken zijn verkocht ten opzichte van vorig jaar. "Er is door Central Point onderzoek gedaan onder de kopers van deze rugzakken", antwoorden oprichters en eigenaren Brian Speelman en Sebastiaan Hooft "Het blijkt dat veel hotels en campings tegenwoordig zijn voorzien van draadloos internet. Bezitters van een notebook met draadloze netwerkkaart nemen de notebook daarom mee op vakantie. Zo kunnen zij via het internet contact houden met familie en vrienden. Daarnaast kijken zij Nederlandstalige televisieprogramma’s via het internet. Meer dan de helft van onze klanten gebruikt hiervoor de notebook van de zaak".

De populairste rugzakken zijn afkomstig van de merken Belkin en Targus. Deze rugzakken zijn niet alleen niet alleen licht van gewicht, maar bieden door de gevoerde binnentas bescherming aan de notebook. De meeste uitvoeringen beschikken volop ruimte voor een MP3-speler als de iPod of ruimte voor een mobieltje, een extra harde schijf en meer. Kopers van een Acer, HP of Lenovo notebook kiezen in de helft van alle gevallen voor een rugzak van het merk notebook dat zij aanschaffen. De meest succesvolle nieuwkomer op de markt is het merk Wenger. Het heeft een lange traditie en staat wereldwijd bekend als fabrikant van het beroemde Zwitserse zakmes.