1 min

Tags in dit artikel

,

Lenovo heeft besloten al zijn ThinkStation en ThinkPad P-series workstations te certificeren voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en de zakelijke versie van de Linux-distributie Ubuntu. Beide versies van het besturingssysteem zullen volledig worden ondersteund, aldus de hardware-en infrastructuuraanbieder.

De belangrijkste reden om RHEL en Ubuntu LTS te omarmen, is dat deze besturingssystemen vaak door applicatieontwikkelaars en door data scientists worden gebruikt.

Vaak installeren zij de open-source besturingssystemen zelf op de door de werkgever verstrekte workstations. Dit kan mogelijk instabiele systemen opleveren. Door nu deze besturingssystemen vooraf te installeren, zijn ontwikkelaars en data scientists er zeker van dat zij stabiele platforms tot hun beschikking hebben, zo laat Lenovo weten.

Complete ondersteuning

Naast een installatie van of RHEL of Ubuntu LTS worden de Lenovo ThinkStation en ThinkPad P-series ook blijvend voorzien van alle end-to-end ondersteuning, zoals security patches, updates die hardware drivers beter moeten beveiligen, firmware en bios-optimalisaties.

Voor de eindgebruikers van het zakelijke OS van Red Hat start Lenovo ook een pilotproject met een vooraf geïnstalleerd Fedora image op de ThinkPad P53- en P1 Gen2-systemen. Hiermee wil de leverancier graag ook de open-source community voor deze Linux-distributie aan zich gaan binden.

Niet enige RHEL-aanbieder

Lenovo is niet de enige hardware-leverancier die aanbieden een zakelijk open-sourcesysteem als RHEL aanbiedt. Ook Dell en HP bieden RHEL-distributies op verschillende workstations, variërend van laptops tot vaste workstations.