1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Japanse electronicabedrijf DTS heeft een nieuwe variant van de hybride harde schijf gelanceerd. In plaats van NAND flash geheugen te gebruiken, maken de nieuwe harde schijven gebruik van DDR-SDRAM.

Hierdoor zou de harde schijf drastisch beter presteren, zonder de prijs evenredig te moeten opschroeven. De MCell bestaat uit een 2,5" harde schijf die zijn werk doet op 5.400rpm, een 1GB DDR-SDRAM geheugenbankje en een DTS-chip die dit alles doet werken. DTS is er in geslaagd deze drie componenten in een gewone 3,5" harde schijf-behuizing te steken.

DTS beweert dat dankzij deze technologie de transfersnelheid van de harde schijf aanzienlijk beter is: grafieken tonen in de praktrijk transfersnelheden boven de 110MB/s, voor bestanden variërend tussen 64kB en 512MB. Dat is beter dan Western Digital’s Raptor op dit moment presteert. De harde schijf zal verkrijgbaar zijn in 80GB, 120GB en 160GB groottes. Het 80GB-model kost ongeveer 140 dollar in Japan. Over een Amerikaanse of Europese release is niets bekend.