1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na Samsung komt nu ook Seagate met een hybride harde schijf. Dit houdt in dat de de harde schijf gebruikt maakt van flashgeheugen dat dient als cache.

Het gaat om de Momentus 5400 PSD van 2,5-inch die vooral bedoelt is voor laptops. Naast de 160GB opslag bevat deze schijf ook 256 MB flashgeheugen. De 256 MB cache zal gebruikt worden als tijdelijke opslag voor veelgebruikte gegevens.

Door het gebruik van deze hybride schijf zal de opstarttijd van de computer korter worden, tevens zal de batterijduur langer worden. Dit is zeer positief voor mensen die een laptop gebruiken. Echt zekerheid kan Seagate echter niet geven. De voordelen kunnen alleen behaald worden als het besturingssysteem ook meewerkt.

Samsung heeft bij de komst van haar hybride schijf al geklaagd bij Microsoft aangezien deze niet goed gebruik zou maken van de schijf. De voordelen zijn daardoor te verwaarlozen. Microsoft heeft beloofd dat er bij Service Pack 1 voor Vista verandering in zal komen. Een ander nadeel is de grootte van het flashgeheugen, deze is maar 256 MB. Voor een optimaal resultaat zou deze enkele gigabytes moeten zijn.