1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week was nog op Techzine te lezen dat hackers geld wilden vragen voor het unlocken van een iPhone. Een andere groep hackers heeft nu een gratis unlock vrijgegeven. Door de iPhone te unlocken is het mogelijk de iPhone met elke simkaart te gebruiken.

De iPhone is standaard gelocked om het gebruik van andere simkaarten te voorkomen. Dit is gedaan aangezien Apple een grote deal gesloten heeft met de mobiele provider AT&T. Eerst was het dus alleen mogelijk via deze provider de iPhone te gebruiken.

Nu het ook gratis mogelijk is de iPhone te unlocken is dat een domper voor Apple en AT&T. Per iPhone die men unlocked verliest AT&T zo’n 1400 dollar, waar AT&T eerst hoopte op een extra jaaromzet van 700 miljoen dollar zal dit nu veel lager uit gaan vallen.

Een groep genaamd "iPhone Dev Team" heeft software ontwikkeld waarmee de iPhone te unlocken is. In tegenstelling tot de vorige unlock, is deze wel gratis beschikbaar. Op dit moment kun je de software genaamd iUnlocker downloaden, daarna moet je bepaalde bestanden overzetten op je iPhone. Daarna zijn nog enkele handmatige handelingen nodig om de unlock te voltooien.

Het iPhone Dev Team is nu ook bezig om een eenvoudige Graphic User Interface (GUI) te ontwikkelen. Dit maakt het voor niet technische mensen ook mogelijk om de iPhone te unlocken, aangezien men op dit moment verstand dient te hebben van ssh en jailbreaken.