1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Lenovo heeft een nieuwe – extra kleine – pc uitgebracht die volgens het bedrijf slechts 45 Watt aan stroom verbruikt.

De nieuwe ThinkCentre A61e, ook wel BlueSky genoemd, is de eerste desktop geproduceerd door een redelijk groot merk die beschikt over AMD’s Athlon X2 BE-2350 of Sempron LE1150 – die beide extra weinig stroom verbruiken. Volgens Lenovo is het systeem vele malen kleiner dan de voorganger en zal het zelfs niet meer ruimte innemen dan een normaal telefoonboek.

De producent claimt dat het verbruikt van de A61e – zonder de monitor natuurlijk – niet over de 45 Watt zal uitkomen. Ook worden de desktops gebouwd van negentig procent herbruikbaar en recyclebaar materiaal. Net als de verpakking, deze is namelijk ook voor ongeveer negentig procent recyclebaar.

De prijs van de computer zal liggen rond de 400 dollar wanneer het systeem voorzien is van een Sempron LE1150, 512MB werkgeheugen, een 80GB harde schijf, een 64Mb Radeon X1200 grafische kaart en een 16x DVD-ROM. Voor honderd dollar extra krijgt de verkoper twee maal zoveel geheugen en zal de computer voorzien worden van een CD-brander. De goedkoopste computer met een dual core BE-2350 processor begint met een prijs van 649 dollar. Deze computer zal dan beschikken over 1GB werkgeheugen en een harde schijf van 160GB.