1 min

Tags in dit artikel

,

Tegenwoordig heeft iedereen wel een GSM, soms zelfs twee. Aangezien men meestal met meerdere personen in één huis woont, raken de datakabels van de GSM’s vaak zoek. Om dit tegen te gaan willen de telefoonfabrikanten één standaard als datakabel.

Tijdens de vergadering op Open Mobile Terminal Platform (OMTP) is besloten dat er één universele standaard gaat komen voor een datakabel. De OMTP is een forum waar veel grote telefoonfabrikanten en -operators te vinden zijn. Het akkoord om één universele standaard te maken is overigens al zwart op wit vastgelegd. De standaard die gebruikt gaat worden is al eerder aangekondigd en heet micro-USB. Hij komt van het USB Implementers Forum.

Met deze techniek is het mogelijk een telefoon op te laden via een mini USB poort – de techniek is al langere tijd beschikbaar. Door deze techniek te gebruiken zijn verpakkingen minder groot, wat ook beter is voor het milieu. Tevens is deze techniek goedkoper.

De overeenkomst is positief voor onder andere Nokia, Sony Ericsson en Samsung. De overstap werd steeds waarschijnlijker omdat de Chinese overheid de techniek al als standaard in gebruik genomen had.