1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De populaire communitysite MySpace heeft een deal gesloten met platenmaatschappij Sony BMG. Door deze overeenkomst mag MySpace vanaf nu videoclips afkomstig van Sony BMG op hun site laten streamen.

MySpace is een plek waar mensen hun eigen profielpagina en weblogs kunnen maken. Deze worden daarna ook weer door andere mensen bekeken. De site werd vooral door beginnende artiesten en bands gebruikt om zich in de kijker te kunnen spelen bij platenmaatschappijen.

Maar tegenwoordig speelt MySpace een kleinere rol voor platenmaatschappijen om talenten te scouten. Het is zelfs zo gelopen dat ze vorig jaar werden aangeklaagd door de platenmaatschappij Universal Music Group. De aanklacht tegen MySpace kwam doordat zij hun gebruikers zonder toestemming van UMG videoclips afkomstig van de platenmaatschappij lieten uploaden op de site.

MySpace lijkt zijn lesje geleerd te hebben en heeft dan ook voor een andere aanpak gekozen. Sony BMG heeft natuurlijk ook profijt van deze deal. Ze hebben namelijk een groot aandeel in de reclameopbrengsten van MySpace. Doordat de inkomsten van de CD’s bergafwaarts gingen zocht men dus ook een alternatief om de inkomsten te verhogen. Doordat MySpace dagelijks door miljoenen bezoekers bezocht wordt zullen de reclamenopbrengsten vanwege de videoclips dus ook stijgen.