1 min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen maandag hebben YouTube en Google de handen ineen geslagen en tot een overeenkomst gekomen met platenmaatschappijen. De overeenkomst gaat over het vertonen van muziekvideo’s. De platenmaatschappijen Sony BMG en Warner Music zullen met Google in zee gaan en Youtube zal gaan samenwerken met Universal Music Group.

Door deze samenwerkingen kunnen gebruikers van YouTube en Google Video muziek gebruiken in hun eigen filmpjes. De videoclips die worden aangeboden zijn geheel op de sites verkrijgbaar en mogen worden vertoond.

Door dit contract heeft YouTube nu een tweede grote platenmaatschappij aan de haak geslagen voor de site. Afgelopen september had YouTube al een overeenkomst met Warner Music, het bedrijf waar Google nu pas een overeenkomst mee heeft gesloten.

Veel experts waren bang dat sites als YouTube ten onder zouden gaan aan hun eigen succes. De verwachting was dat het een kwestie van tijd was voordat de platenmaatschappijen zouden beginnen met rechtzaken tegen dit soort sites. Echter lijken de platenmaatschappijen wel degelijk bereid deals te sluiten. Hierdoor zal de groei van videosites alleen maar gaan toenemen.