De consumentenbond heeft ruim 1300 mensen een enquête voorgeschoteld, dit deed ze om de populariteit van de digitale televisie te onderzoeken. De resultaten zijn positief, 71 procent is tevreden.

Eén op de zeven mensen heeft wel eens last gehad van technische mankementen aan de decoder. Slechts acht procent is ontevreden over de digitale televisie.

CanalDigitaal en kabelaanbieders Delta en Multikabel komen het beste uit de enquête. Zij zouden de beste digitale televisie aanbieden. Bij Digitenne is iets meer dan de helft tevreden over de beeldkwaliteit, namelijk 55 procent. Dit is in vergelijking met het gemiddelde redelijk laag.

Digitenne is slechter dan een andere aanbieder omdat ze het moet redden met slechts een paar frequenties. De zenders krijgen minder bandbreedte beschikbaar en het signaal is heel gevoelig voor storingen. De consumentenbond beoordeelt Digitenne hierom met ‘geschikt voor de budgetkijker’, aangezien men slechts 7 euro per maand betaald.

UPC doet het niet zo goed, vierentwintig procent geeft aan problemen te hebben met de decoder. Het landelijk gemiddelde is veertien procent. Niet veel mensen zijn ontevreden over het gebruiksgemak, slechts acht procent geeft aan dat dit beter kon. CAIW en ChanalDigitaal krijgt de wind van voren door prijsverhogingen, vijftien procent had hier kritiek op.