2min Devices

NOD32 3.0 vanaf 5 november verkrijgbaar

NOD32 3.0 vanaf 5 november verkrijgbaarEset heeft gisteren aangekondigd dat de nieuwste versie van NOD32 klaar is. Grote veranderingen zijn een nieuwe interface, verbeterde heuristische detectie en natuurlijk de komst van de securitysuite Eset Smart Security.

Eset Smart Security is een beveiligingspakket dat bescherming biedt tegen spyware, hackers, virussen en spam. Het is een sterk geïntegreerd programma dat dankzij de samenwerking van modules bedreigingen klein krijgt. Toch lijken de features van het programma karig, veel beveiligingsaanbieders bieden een uitgebreidere bescherming, zoals netwerkbeheer, ouderlijk toezicht en bescherming tegen 0-day-dreigingen.

Een andere grote verandering is de verbetering van de gebruikersvriendelijkheid in het pakket. De nieuwe Eset-software is in enkele minuten geïnstalleerd en vereist geen herstart van de pc. Zodra het programma wordt gelanceerd, start het automatisch op in een simpele modus. Powerusers kunnen eenvoudig wisselen naar de geavanceerde modus.

Eset Smart Security en NOD32 3.0 blijven nog altijd weinig geheugen verbruiken. De securitysuite vereist 40 MB van de harde schijf. Of Eset’s producten nog altijd het minste geheugen gebruiken, is niet bekend omdat ook andere aanbieders veel veranderingen hebben gemaakt in de code om het geheugengebruik laag te houden, voorbeelden zijn Symantec, McAfee en Kaspersky.

De prijs van Eset Smart Security zal rond de 45 pond / 60 euro liggen, de prijs van NOD32 3.0 rond de 30 pond / 43 euro. Voor deze prijs ontvangt de gebruiker een eenjarig abonnement, inclusief updates en upgrades. De producten liggen op 5 november in de winkel. De business-edities zullen pas op 26 november verkrijgbaar zijn.

NOD32 3.0 vanaf 5 november verkrijgbaar

Bron:Techzine Redactie