min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Het kan zijn dat de naam ESET je in eerste instantie niets zegt. Zodra je echter weet dat ESET ontwikkelaar is van NOD32, weet je direct genoeg. ESET wordt in Nederland trouwens uitgegeven door SpicyLemon (vroeger NOD32 Nederland genaamd).

Sinds korte tijd heeft deze Slowaakse beveiliger ook een eigen suite op de markt genaamd ESET Smart Security. Anderhalf jaar geleden nam ik versie 3.0 al onder de loep, vandaar dat deze review iets korter is dan de rest, omdat het meeste al een keer besproken is.

Ook is deze review iets korter dan normaal, omdat de ESET-suite niet heel erg uitgebreid is. De suite heeft namelijk alleen een virusscanner, firewall en spamfilter. Dat is alles. Natuurlijk is dat ook logisch, ESET heeft tenslotte weinig ervaring met andere componenten, zoals ouderlijk toezicht. Maar het is toch wel jammer.

Of misschien heeft het hier wel expres voor gekozen, omdat veel powerusers, de doelgroep van ESET, geen behoefte aan onnodige dingen als ouderlijk toezicht. Of misschien gebruiken ze het al in Windows Vista, wie weet. Hoe dan ook, de suite van ESET, dat een virusscanner bouwde die als kern heuristische technologieën gebruikt, is nu aan de beurt om zijn plaats op de pijnbank in te nemen.