2min Security

NOD32 Nederland heet voortaan SpicyLemon

De Nederlandse distributeur van NOD32, NOD32 Nederland, heeft besloten een extreme make-over te ondergaan. Het bedrijf zal voortaan door het leven gaan als SpicyLemon, ook de productnaam NOD32 zal worden vervangen.

Eset wil zich in de toekomst niet alleen maar richten op virussen bestrijden. "We gaan ons breder opstellen en onszelf ontwikkelen tot algemeen beveiligingsspecialist. Hier hoort een nieuwe naam bij", aldus Nienke Ryan, Product- en Strategiemanager bij SpicyLemon. Tevens zal de naam NOD32 vervangen worden als productnaam. Op dit moment heet de internetbeveiligingssuite, die overigens nog in bèta is, al geen NOD32 meer maar Eset Smart Security.

NOD32 Nederland heet voortaan SpicyLemon"SpicyLemon staat voor gezondheid en schoon, maar met een pittig karakter," aldus de website van de fabrikant. Verder zegt het persbericht: "De naam doelt op de producten die computers vrijhouden van kwaadaardige software, maar dat net even anders doen dan de meeste producten." Hiermee wordt waarschijnlijk het lage geheugengebruik van NOD32 bedoeld.

Vooralsnog is de naam negatief ontvangen. Verschillende gebruikers vinden de naam klinken als een bedrijf dat de pc infecteert met spyware, in plaats van verwijdert. Virussen bestrijden zal een belangrijk onderdeel van SpicyLemon blijven, hier komen echter een boel andere diensten bij.

Bron:Techworld