1 min

Tags in dit artikel

,

Vodafone heeft vandaag in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe muziekdienst gelanceerd. De nieuwe dienst krijgt vrijwel vanaf het begin een groot arsenaal aan songs en is speciaal gericht op de mobiele markt.

De gigant in mobiele telefonie heeft een exclusieve deal gesloten met het bedrijf Omnifone. Hierdoor komen er 1,2 miljoen songs beschikbaar van labels als Universal en Sony BMG. De prijs bedraagt 1,99 pond per week en MusicStation verzorgt de dienst.

Gebruikers die zich inschrijven kunnen ongelimiteerd muziek downloaden en delen. De muziek wordt zelfs behouden wanneer men van telefoon verwisselt, mits men het contract bij Vodafone houdt. Via de dienst kan men ook afspeellijsten maken en muziek delen via andere gebruikers van MusicStation. Diegene die een 3G telefoon van Vodafone heeft kan gebruik maken van de dienst. Andere apparaten zoals Blackberry’s en smartphones worden ergens in de komende weken pas ondersteund.

"Op een groot aanbod van telefoons hebben consumenten uit het Verenigd Koninkrijk nu de vrijheid om muziek te downloaden, te delen en af te spelen, direct op hun telefoon, wanneer ze zelf willen," aldus Rob Lewis van Omnifone.