2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week opnieuw drie gadgets van mijn hand: een muis met ingebouwde printer, een knotsgek reuzenrad voor je VoIP-telefoon en een toaster die kattebelletjes bakt. Veel leesplezier!

Dymo, maar dan van Casio en in je muis

Iedereen kent wel die labeltjes die controlefreaks op elke map, elk dvd-hoesje en elke lade in hun huis kleven, zodat ze zeker zijn wat er zich in de map, in dat dvd-doosje of in die lade bevindt. Tot voor kort werden die labeltjes vooral geprint door kleine printertjes, die nog steeds te veel plaats innemen op je bureau, zo moeten de makers van deze gadget gedacht hebben. Ze hebben de labelprinter namelijk geïntegreerd in een computermuis, zodat je de labelprinter steeds bij de hand hebt. Bijkomend voordeel hiervan is dat de gebruiker zijn labels nu in elk lettertype dat op zijn computer geïnstalleerd staat kan afdrukken. Bovendien moet de tekstinvoer niet langer letter per letter gebeuren, maar kan deze snel getypt worden. Te koop voor een meer dan aanvaardbare prijs van 30 dollar, navullingen kosten een schandalige 15 dollar per stuk.

Kattebelletjes met choco: de letter toaster

Gedaan met de ouderwetse kattebelletjes! Nu kan je je partner op een originele waarschuwen dat je wat later thuis zal zijn, dat de hond nog uitgelaten moet worden of dat de dronken buurman weer in de brievenbus heeft geplast. Deze concept-toaster is namelijk in staat om boodschappen te roosteren in je boterham, waarschijnlijk door een extra hoeveelheed warmte op bepaalde plaatsen uit te zenden. Vooralsnog is deze gadget niet te koop, maar ik zou hem graag in de winkelrekken zien!

Een vreemde combinatie: VoIP via reuzenrad

Proficiat! De maker van deze gadget zou de prijs moeten krijgen voor ‘meest nutteloze gadget ooit’. Want een andere term kan ik niet plakken op dit mini-reuzenrad dat gaat draaien wanneer je een oproep ontvangt. Waarschijnlijk werkt dit alleen voor VoIP-telefoons, want het reuzenrad communiceert via USB met je computer en andere interfaces worden niet vermeld. Ohja, wanneer je gebeld wordt gaat het rad niet alleen draaien, maar speelt het ook een vrolijk geluidje. Wie geld teveel heeft of indruk wil maken op zijn vijfjarig neefje, kan deze gadget kopen voor 27 dollar.

Zo, dit was het dan alweer voor deze week. Ben je zelf een leuke gadget tegengekomen op internet of in het echte leven (als je dat hebt, tenminste), laat het ons dan gerust weten via pm. Ook kan je altijd terecht in het Telefonie & Gadgets-subforum. Tot volgende week!