1 min Devices

Apple probeert hacks iPhone tegen te gaan

Apple is de gekraakte firmware van de iPhone beu en gaat hier daarom ook tegen optreden. Door de gekraakte firmware is het mogelijk om een SIM-kaart van een andere provider te gebruiken in een iPhone.

Het gevaar hiervan is dat Apple in de toekomst mogelijk geen grote deals meer kan sluiten met providers uit andere landen. Steve Jobs heeft bekend gemaakt dat hij er alles aan gaat doen om de hackers tegen te houden. Een voorbeeld hiervan is dat Britse iPhone-gebruikers met een gekraakte firmware geen gebruik kunnen maken van de, door O2 aangeboden, gratis hotspots.

Apple probeert hacks iPhone tegen te gaanOp welke andere manier Steve Jobs de hackers nog meer tegen wil werken is niet bekend gemaakt. Een mogelijkheid is dat Apple het via iTunes verplicht maakt de nieuwste, legale, firmware te downloaden. Op deze manier moeten hackers weer met een nieuwe hack komen.

Wie dit kat en muis spelletje uiteindelijk zal gaan winnen is maar de vraag. Steve Jobs zegt hier zelf over "Op het moment weten we niet of wij de kat of de muis zijn".

Bron:Automatisering Gids