2min

Tags in dit artikel

, , ,

OCZ Technology is bezig om een goed jaar af te sluiten. OCZ heeft namelijk enkele bedrijven overgenomen en het bedrijf produceert haar producten nog steeds aan de lopende band. Dit jaar is OCZ ook op de London Stock Exchange geplaatst.

Wat toch wel een herinnering aan dit jaar blijft, zijn de acht gigabyte memory kits, namelijk de AM2 High Density Kit. Deze geheugenmodules werken niet onder Intel processors, maar de AMD draait er als een tierelier mee. Voor mensen met een Phenom of een X2 zit er nog een extra voordeel aan vast. Deze geheugenmodules moeten het namelijk mogelijk kunnen maken om extra functies uit de geheugen controllers te halen van deze processoren.

OCZ heeft deze geheugenkits alleen nog niet in deze hoeveelheden geheugen gelanceerd. Er zijn nu namelijk vier modules aanwezig met ieder twee gigabyte aan geheugen. Het is PC2-6400 geheugen, ook wel DDR2800 genoemd. Het is de bedoeling dat dit geheugen een cas latency meekrijgt van 5. De overige timings bestaan uit 4-4-18. Het totaalplaatje wordt dan 5-4-4-18. OCZ geeft ook garantie op haar geheugen wanneer men het voltage verhoogt. Tot 2,2 Volt blijf je je garantie houden. Het geheugen draait al op 2,1 Volt dus je kan nou ook niet meer echt spreken van een enorme verhoging. Men moet wel opletten dat het moederbord het voltage van 2,1 ondersteund, want anders ontstaan er problemen.

Velen van ons weten eigenlijk wel dat acht gigabyte teveel van het goede is voor de gewone consument, maar voor mensen die met zeer grote projecten bezig zijn, zoals het maken van games is dit natuurlijk veel fijner werken. Voor Photoshoppers is dit ook interessant geheugen, want als je bezig bent met next-gen titels, dan is het toch wel fijner werken als je wat meer geheugen hebt.