1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft aangekondigd de kooplimiet van twee iPhones per persoon te gaan verhogen tot vijf iPhones per keer. De maatregel werd in eerste instantie ingesteld om te voorkomen dat Amerikanen en Engelsen de telefoons massaal zouden exporteren naar Europa.

De regel gold in zowel de Verenigde Staten als Engeland en werd in oktober ingesteld. Om te controleren of er daadwerkelijk maar twee iPhones per persoon werden verkocht kon het apparaat alleen met een bankpas of een creditcard aangeschaft worden. Het is niet duidelijk of Apple deze regel in stand blijft houden.

Zoals gezegd wilde Apple met de regel voorkomen dat er teveel iPhones vanuit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd zouden worden naar Europa. Inmiddels is de iPhone in diverse Europese landen te koop en zijn er genoeg exemplaren in omloop om de limiet van twee iPhones per persoon te verhogen naar vijf. Er zijn in de VS inmiddels meer dan 1,4 miljoen iPhones verkocht, achttien procent van deze toestellen zijn niet geregistreerd bij AT&T. Apple verwacht dat het grootste deel van deze toestellen naar Europa is geëxporteerd.