min

Tags in dit artikel

, ,

Apple’s exclusieve iPhone provider in de Verenigde Staten, AT&T, laat in een interne memo aan haar winkels weten dat er tot nader orde een limiet op de verkoop van iPhones wordt gesteld. Dit is naar alle waarschijnlijkheid vanwege de plotselinge dip in de voorraad die deze week optrad.

Volgens de memo mag er nog slechts één iPhone per persoon verkocht worden, terwijl dat er voorheen nog drie waren. Klanten die meer dan één iPhone willen aanschaffen moeten toestemming krijgen van een leidinggevende van de winkel. Ook wordt er sinds de maatregelen die gisteren van kracht werden geen contant geld meer geaccepteerd. In plaats daarvan moeten klanten met een creditcard betalen.

AT&T lijkt met de maatregelen twee vliegen in één klap te willen slaan. Enerzijds wordt de druk op de alsmaar dalende voorraad hiermee afgezwakt. Anderzijds wordt het minder aantrekkelijk om een iPhone te kopen om deze vervolgens geünlockt en wel weer door te verkopen. iPhones worden nog steeds massaal aangeschaft om vervolgens weer opnieuw te kunnen verkopen. Door de nieuwe limitering wordt het de mensen die dit doen wat bemoeilijkt.

De druk op de voorraden is niet alleen groot in de Verenigde Staten, eerder werd ook al bekend dat O2 en partner Carphone Warehouse in Groot-Brittannië met leveringsproblemen te kampen hadden. Hieruit werd gelijk geconcludeerd dat beide iPhone-modellen daar uitverkocht waren, maar kort daarna kwam O2 al met een reactie waarin het aangaf het 16GB-model nog gewoon te kunnen leveren.