1 min

Tags in dit artikel

, ,

Merriam-Webster, een bekende Amerikaanse uitgever van woordenboeken, heeft het woord ‘w00t’ uitgeroepen tot woord van 2007. Het woord is al een tijdje populair onder gamers en internetters en maakt deel uit van de zogenaamde l33t-taal.

Merriam-Webster koos het woord niet zelf, maar liet zowel de nominaties als de verkiezing over aan de bezoekers van haar website. Heel verrassend is het dan ook niet dat juist ‘w00t’ de verkiezing heeft gewonnen, want het is een veelgebruikt woord op het internet. Alhoewel het volgens sommige een afkorting is van "we owned the other team", wordt het woord voornamelijk gebruikt als vreugde-uiting. Merriam-Webster geeft er de volgende omschrijving aan: "uitdrukking van vreugde (bijvoorbeeld na een overwinning, maar ook zonder enkele reden); vergelijkbaar met het woord ‘yay’".

In de verkiezing liet w00t onder andere het werkwoord ‘facebook’ achter zich, wat uiteraard afkomstig is van de gelijknamige website. Inmiddels is de naam van de site voor velen een werkwoord geworden, net zoals Googelen inmiddels een veelgebruikt werkwoord is. Facebooken betekent zoveel als een foto uploaden op de Facebook website. Op de derde plaats eindigde het woord ‘conundrum’, wat staat voor een raadsel dat een woordspeling als antwoord heeft, een moeilijk raadsel of een raadsel waarvan het antwoord alleen maar geraden kan worden.

De volledige toptien is hier te vinden