1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD heeft er niet voor gekozen om haar overklokkers en gamers achter te laten met gewone versies van de Phenom 9600. Voor deze doelgroep is daarom de Black Edition van de Phenom 9600 gelanceerd. Dit is niet de eerste keer dat AMD een Black Edition uitbrengt. Dit gebeurde namelijk al vaker.

Het opmerkelijke aan de processors uit de Black Edition serie is dat ze een unlockte multiplier hebben. Dit houdt dus voor overklokkers in dat ze nog wat meer kunnen gaan spelen met de opties en zo ook misschien hogere kloksnelheden kunnen halen. Naast de unlockte multiplier is er ook nog de mogelijkheid om met AMD OverDrive je systeem te gaan tunen.

De processor heeft een kloksnelheid van 2,3 GHz meegekregen van AMD. In totaal is er twee megabyte aan gedeelde share voor de L3 cache en de L2 en L1 cache beschikken respectievelijk over 512 en 128 kb per core. De processor is geproduceerd op een procedé van 65 nm. Voor de rest beschikt de processor gewoon over dezelfde eigenschappen als de "gewone" Phenom 9600, de grote uitzondering is de unlockte multiplier.

De Black Edition moet ongeveer verkocht worden voor dezelfde prijs als de normale Phenom 9600. Er wordt wel gesproken over een prijs van 283 dollar als men 1000 stuks afneemt.