De 84-jarige Nancy Davies, die in een bejaardentehuis verblijft, heeft het Wii-kampioenschap bowlen gewonnen dat plaatshad in Washington. Ze versloeg bowlingkampioen Hal Winters (79) die eerder dit jaar een echt bowltoernooi won.

Terwijl Winters al zijn hele leven bezig is met bowlen, wist Davies hem te verslaan na nog geen jaar Wii-ervaring. Ze leerde de steil door haar kleinzonen te observeren wanneer die zich bezighielden met de console. Bovendien heeft de bejaarde vrouw haar hele leven in een bowlcomplex gewerkt. Davies’ eindscore was 202, genoeg om de 182 punten van Winters teniet te doen. Nancy Davies heeft naar eigen zeggen ‘niet meer dan wat geluk’ gehad.

Het bejaardentehuis waar de vrouw verblijft kreeg in maart enkele Wii-consoles, die meteen razend populair waren bij de oudjes. Er vinden ook regelmatig Wii-hockeytoernooien plaats in tehuis. Volgens de Amerikaanse Vereniging van Bejaarden (AARP) was de Wii de populairste attractie op haar jaarlijkse bijeenkomt in Boston. Oud zijn, het is niet meer wat het geweest is.