1 min Devices

NVIDIA stelt lancering nieuwe chipsets uit

Oorspronkelijk had NVIDIA gepland om haar MCP72 chipset al in november of december te verschepen, maar dit is nu uitgesteld naar januari. De chipset zal nu samen gelanceerd worden met de MCP78 chipset.

NVIDIA stelt lancering nieuwe chipsets uitVerschillende bronnen vertellen dat NVIDIA haar nForce 700a chipsetfamilie, bestaande uit de MCP72XE, de MCP72P en de MCP78H, zal lanceren in januari om te kunnen concurren met AMD’s alternatief, de RD790. Samen met de release van de MCP72-familie wil NVIDIA ook de MCP78S uitbrengen, een chipset met een geïntegreerde grafische controller uit de Geforce 8-serie.

Gezien deze lanceringen, wordt van NVIDIA verwacht dat ze in februari twee nieuwe MCP78 chipsets zullen uitbrengen: de MCP78D en de MCP78U, laatsgenoemde zou een GeForce 9200 aan boord hebben. De MCP78D zal geen SLi aan boord hebben en is gericht op de low-budget markt en dat is mede te danken aan de geïntegreerde grafische controller van de chipset. De MCP78U is dan weer gericht op de mid-end markt en is eigenlijk niets anders dan een MCP78H, maar met een grafische controller aan boord.

Bron:DigiTimes