1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sandisk heeft een nieuwe USB-stick op de markt gebracht die ook gelijk de bestanden op het internet zet. De dienst is echter niet gratis, maar zal dertig dollar per jaar gaan kosten

De gegevens die men via de computer op de USB-stick zet worden ook gelijk online weggezet. Zo wordt er dus een extra backup gemaakt. Sandisk denkt dat deze manier van backuppen uniek is in zijn soort.

De dienst op het internet heet BeInSync en gaat dertig dollar per jaar kosten. Wanneer consumenten de USB-stick kopen krijgen ze na het online registreren de dienst zes maanden voor niks. De data wordt opgeslagen op servers van Amazone. Sandisk gebruikt hiermee een dienst van Amazone genaamd ‘Amazon’s S3 storage service’. Die zorgt ervoor dat bedrijven gemakkelijk webapplicaties kunnen maken zonder daarvoor servers aan te schaffen.

De USB-stick wordt verkocht onder de naam ‘Cruzer’ en gaat zestig dollar kosten, de gebruiker heeft dan vier gigabyte opslagruimte. Wanneer de stick in de computer gestopt wordt zal deze automatisch synchroniseren met de online backup.