1 min

Tags in dit artikel

, , ,

SanDisk heeft een nieuwe flashdrive geïntroduceerd en hiermee voegt de Cruzer Contour zich bij het rijtje van de Cruzer-flashdrives.

SanDisk maakte de nieuwste telg in de Cruzer-familie, de Cruzer Contour, deze week bekend. De nieuwe USB-stick wordt gepresenteerd als "een luxe accessoire evenals een functioneel stukje technologie". Sandisk levert de Cruzer Contour in twee verschillende capaciteiten: 4 GB en 8 GB.

De Cruzer Contour heeft een gestroomlijnd ontwerp waar tevens de USB-connector in verscholen zit. Bijzonder is het feit dat de uitschuifbare USB-connector geen schakelaar heeft. De Cruzer Contour heeft een leessnelheid van 25 MB/sec en een schrijfsnelheid tot 18 MB/sec. Hierdoor is de Contour geschikt voor Windows Vista’s Readyboost technologie.

"De Cruzer Contour brengt een innovatief design en daarmee een nieuw uiterlijk aan de categorie van USB-sticks," aldus Roy Ramati, vice-president Marketing bij SanDisk. "En de schoonheid gaat dieper, dankzij de hoge opslagcapaciteiten, hoge snelheden, sterke beveiliging en een flinke bundel aan voorgeïnstalleerde software."

Naast dit alles bevat de Cruzer Contour U3 technologie. SanDisk levert o.a. Skype, CruzerSync, SignupShield, Sudoku en Mahjong Towers Eternity mee uit haar U3-collectie.

De prijs voor het 4 GB model bedraagt maar liefst 99,99 dollar, waar er 189,99 dollar moet worden betaald voor het 8 GB model.