2min

Tags in dit artikel

, ,

MSI heeft twee uitbreidingen voor zijn Summit Series-lijn aangekondigd. De Summit E13 Flip Evo en Summit E16 Flip zijn twee zakelijke laptops met een scherm dat kan worden omgeklapt om te kunnen dienen als tablet.

Zoals de namen doen vermoeden, zijn de laptops uitgerust met schermen van respectievelijk 13,4 en 16 inch. De resoluties zijn full hd en QHD+, maar bieden door de 16:10-verhouding extra verticale ruimte ten opzichte van een gebruikelijk 16:10-scherm. Het gaat om touchscreens, waar ook met een MPP 2.0-stylus van MSI op geschreven kan worden, schrijft The Verge.

Specificaties

Verder zijn de laptops uitgerust met maximaal een Intel Core i7-U-processor van de 11e generatie en een Intel Iris Xe-gpu. Bij de E16 kan er ook een Nvidia-gpu worden toegevoegd. De E13 kan maximaal worden uitgerust met een 1TB-ssd, de maximale meegeleverde ssd van de E16 wordt niet vermeld. De laptops kunnen met maximaal 32GB ram geleverd worden.

MSI belooft dat de de batterij van de E13 het de hele dag kan volhouden. Daarnaast heeft hij functionaliteiten als Thunderbolt 4 en Wi-Fi 6, waarmee hij aan de eisen voor het Evo-programma van Intel voldoet. Voor beide modellen zijn ook Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 beschikbaar.

Connectiviteit

De laptops zijn uitgerust met een schuifje om de webcam af te sluiten en een reeks aan microfoons. De webcam heeft ondersteuning voor Windows Hello, al kan er ook van een vingerafdrukscanner gebruik worden gemaakt. Qua aansluitingen hebben de laptops enkel een aantal usb-poorten, een 3,5mm-jack en een sd-kaartslot.

Als dat niet genoeg connectiviteit is, biedt MSI ook een usb-c-dock aan. Die biedt extra usb-aansluitingen en een paar video-uitgangen. De Summit E13 Flip EVO heeft een vanafprijs van 1699 euro. De grotere broer kost 1899 euro. De MSI Docking Station Gen 2 gaat voor 249 euro over de toonbank.

Tip: Dynabook komt met robuuste laptop Satellite Pro E10-S voor scholieren