min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de CES in Las Vegas heeft JVC de dunste LCD televisie aangekondigd. De televisie is dunner dan 74 millimeter. "Het is de dunste LCD televisie ooit." zegt JVC. Er zijn al wel dunnere prototypes gebouwd, maar die zijn nog niet uitgebracht.

De LCD-tv is op het dunste stuk 39 millimeter en in het midden 74 millimeter. In het begin van de zomer komt de televisie op de markt, in 42 inch en in 46 inch. JVC heeft een tuner ingebouwd.

De concurrent, Pioneer, stond ook op de CES. Zij hebben een prototype van een plasma televisie met een beelddiagonaal van 52-inch en deze is slecht 9 millimeter dik. Pioneer wil nog niet zeggen of er een tv tuner in zit. Wel zegt Pioneer dat de televisie dit jaar nog niet op de markt verschijnt. Eind augustus vorig jaar, kwam Sharp met een prototype van een 52-inch plasma televisie die slechts 20 millimeter dik was.

Dit jaar komt JVC met vier nieuwe televisies, deze hebben allemaal een ingebouwd dock voor de iPod van Apple. De P-serie van JVC loopt uiteen van 32-inch tot 52-inch en kunnen goed worden gebruikt bij het afspelen van beeld en geluid. De iPod kan worden bestuurd door de afstandsbediening van de televisie. De 32-inch en 42-inch komen in maart dit jaar, de 46-inch komt in april en de 52-inch komt in deze zomer. Er is nog niets bekend over prijzen.