1 min Devices

Microsoft ontkent plannen dual-boot OLPC

Gisteren maakte Nicholas Negroponte, stichter van het OLPC-project, bekend dat de NGO samenwerkte met Microsoft aan een dual-boot XO-laptop. Microsoft ontkende die dual-boot plannen gisteren echter ten stelligste.

"We hebben deze mogelijkheid onderzocht in het verleden, maar op dit moment werkt Microsoft niet aan dual-boot Windows XP-ondersteuning voor de XO-laptop. Zoals we al aankondigden in december, zal Microsoft binnenkort wel de instructies vrijgeven voor het installeren van een Windows-besturingssysteem op flashgeheugen. Het blijft de bedoeling om op de XO-laptop dezelfde Windows XP-ervaring te creëren."

Microsoft ontkent dus dat er een dual-boot versie van de XO-laptop komt, maar geeft wel aan dat het doorgaat met het testen van Windows XP voor de OLPC XO-laptop. Deze maand zal Microsoft een gelimiteerd aantal XO-laptops voorzien van Windows XP om ze uitgebreid te kunnen testen. Zijn de resultaten van deze test succesvol, dan komt er al een XO-versie van Windows XP in het midden van 2008.

Microsoft ontkent plannen dual-boot OLPC

Bron:ZDNet