min

Tags in dit artikel

, ,

Een Britse man die slim dacht te zijn door op eBay illegale software te verhandelen wacht mogelijk een gevangenisstraf van maximaal tien jaar. De man verkocht op eBay een softwarepakket voor slechts twaalf pond, dat in werkelijkheid veel meer waard is.

Het ging hier om de 3D-softwareprogramma AceCad. Dit programma wordt onder andere gebruikt in de bouw om staalconstructies te maken. De originele versie heeft een prijskaartje van maar liefst twaalfduizend pond. De man had blijkbaar de beveiliging van het programma omzeild en kon daardoor het programma kosteloos kopiëren. Hij bood vervolgens deze op eBay aan voor een prijs van twaalf pond, wat dus duizend keer goedkoper is dan het origineel.

De man bood op de veilingsite onder verschillende namen de illegale software aan. Maar blijkbaar ging hij niet zorgvuldig genoeg te werk, want ook de politie was deze opmerkelijke aanbiedingen niet ontkomen. De politie deed daarop dus een inval bij de man thuis en vond nog eens een driehonderdtal kopieën van het programma. De Britse softwarepiraat wacht nu dus een celstraf van maximaal tien jaar.