2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft vrijdag medegedeeld dat SQL Server 2008 nog steeds gepresenteerd gaat worden op het grote gala op 27 februari in Los Angeles, samen met Windows Server 2008 en Visual Studio 2008, desondanks zal het pas echt in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zal zijn.

Volgens een post op een blog van Microsoft Technet zal er toch een vooruitblik komen van SQL Server 2008 zijn op het "Heroes Happen Here"-gala in Los Angeles volgende maand.

"Microsoft is enthousiast om een CTP (Community Technology Preview) te laten zien op het gala volgende maand, en een Release Candidate staat in de planning voor het tweede kwartaal van dit jaar, maar de definitieve versie is pas in het derde kwartaal klaar om uitgebracht te worden”. aldus een post op het Technet-blog "The Data Platform Insider" gedaan door Francois Ajenstat, directeur marketing van SQL Server.

Waar het niet geheel onverwacht komt dat het product uitgesteld is, staat het in schril contrast met de andere twee producten die wel klaar staan tijdens het grootste lancerings-gala van Microsoft dit jaar. Visual Studio kreeg eind vorig jaar al de RTM (Release to Manufactering) status, ondanks dat de officiële presentatie pas op het "Heroes Happen Here"-gala gepland staat.

Microsoft deelt ons mee dat de extra tijd die nodig is om SQL Server 2008 klaar te maken, noodzakelijk is om het product goed af te maken. "Onze doelstelling is om een product te maken welke van de hoogst mogelijke kwaliteit is, om te voldoen aan de hoge lat die door onze klanten is gelegd". Aldus de blog post van Ajenstat.

Desondanks is de presentatie van Windows Server 2008 het meest in het oog springende van de drie. De release candidates zijn al uitgebracht in december, en het ligt nog steeds op schema voor release tijdens het gala.