1 min

Microsoft heeft bevestigd dat dit jaar de serveruitvoering van zijn Windows-besturingssysteem uitgebracht zal worden. Ook is deze officieel tot Windows Server 2012 omgedoopt.

Deze aankondiging heeft Microsoft gemaakt tijdens de Microsoft Managament Summit 2012 in Las Vegas. Voorheen ging de software nog door het leven als Windows Server 8, maar de traditie dat de server-versie met een jaartal wordt afgesloten werd alsnog in ere hersteld.

Een specifieke datum voor de lancering is nog niet vastgesteld, maar experts verwachten dat dit zal samenvallen met de lancering van Windows 8. Brad Anderson, hoofd van management en beveiliging bij Microsoft hield het er bij dat Windows Server 2012 dit jaar voor klanten beschikbaar zal komen.

Windows Server 2012 draait op dit moment nog in bèta. Data voor de RC (Release Candidate) en RTM (Release to Manufacturing) zijn tevens onbekend, maar als Microsoft hetzelfde schema volgt als het voor Windows Server 2008 R2 gebruikte, kan de RTM-fase eind juli verwacht worden.

Daarnaast heeft Microsoft System Center 2012 uitgebracht, een client waarmee IT-diensten beheerd kunnen worden.