Het succes van Asus’ Eee notebook heeft het bedrijf ertoe doen besluiten om een complete productlijn rond de naam Eee op te zetten. Dit jaar nog zullen er een Eee desktop, Eee lcd tv en Eee all-in-one verschijnen.

In april of mei van dit jaar zal de E-DT desktop op de markt komen. De meeste componenten zullen overgenomen worden uit de Eee laptop, waaronder een Intel Celeron processors. Later modellen zullen voorzien worden van Intels Shelton 08 platform met Diamondville processors en de 945GC chipset. Momenteel heeft Asus een richtprijs van tussen de 200 en 300 dollar in gedachten, maar het gaat proberen de prijs te drukken tot 199 dollar.

Tweede product is de E-Monitor, een all-in-one apparaat dat te vergelijken is met de iMac van Apple en de XPS One van Dell. Net als de E-DT zal de E-Monitor gebaseerd zijn op het Shelton platform van Intel. Het apparaat zal een beelddiagonaal krijgen van 19 of 21 inch en voorzien zijn van een ingebouwde tv-tuner. Hoewel de machine qua hardware niet te vergelijken is met de iMac of de XPS One, is de prijs daar ook naar. Asus verwacht het apparaat voor 499 dollar te kunnen verkopen.

Derde product is de E-TV, een 42 inch lcd tv met dezelfde functionaliteiten als de Eee desktop en notebook. Volgens Asus zal de prijs van de tv niet meer dan 200 euro hoger zijn in vergelijking met 42 inch televisies van andere merken. Ook de E-TV wordt in september verwacht. Analisten verwachten overigens dat het lastig zal worden voor Asus om met de nieuwe producten succes te behalen, maar de gunstige prijs van de producten zou ook tot een hype kunnen leiden, zoals bij de Eee PC.

Verder liet Jerry Shen, president van Asustek, weten dat uit onderzoek is gebleken dat er geen grote vraag zal zijn naar een Eee notebook met touchscreen en dat het bedrijf de plannen hiervoor daarom op de lange baan heeft geschoven.