min

Tags in dit artikel

, ,

Asus heeft op dit moment al een laptop-variant van haar Eee PC in de winkels liggen. Nu heeft het bedrijf ook besloten om hier een desktop-versie van uit te brengen.

Gezien het feit dat de laptop-variant van de Eee PC een groot succes is, wil het bedrijf hierop inspelen door ook een desktop-variant uit te brengen. Deze nieuwe variant zal de naam Digital Home System EP20 krijgen. Wel is het zo dat bij de presentatie van de nieuwe desktop ook duidelijk de leuze "Easy to Play; Easy to Learn; Eary to Work" te zien was. Hiermee wordt het duidelijk dat deze desktop erg sterk in verband staat met de huidige Eee PC.

De hardwarefabrikant geeft zelf aan dat het apparaat vele malen kleiner is dan de normale desktops maar dat de prestaties daarentegen toch "goed genoeg" zijn. Andere leuke dingen die aan boord zijn van de EP20 zijn onder andere Hi-Fi Stereo en Dolby Digital Live-ondersteuning. Ook zal dit systeem, net als de Eee PC, draaien onder het Eee PC Linux besturingssysteem. De mensen die dit systeem zouden willen gebruiken als een HomeTheatre PC zullen ook blij zijn om te weten dat het slechts 24 dB aan geluid produceert.

Over de hardware van deze desktop is nog zeer weinig bekend. In januari verklaarde ASUS dat in de desktop Eee PC een Intel Celeron processor zou zitten. Een tijd later verkondigde het bedrijf echter dat de latere versies voorzien zouden zijn van de Diamonville, oftwel de Intel Atom.

Asus vertelde tot slot ook dat de desktop in het begin verkocht zal worden voor 199 dollar, een prijs die erg laag is voor een volledig functionerende desktop. Verwacht wordt dan ook dat de prijs toch dichter bij de 299 dollar gaat liggen wanneer het gedurende het tweede kwartaal op de markt komt.

Foto’s van EP20 met dank aan Matbe.