min

Tags in dit artikel

, ,

Asus heeft deze week nieuwe producten in haar Eee line-up gepresenteerd. Het gaat om een Eee Keyboard-all-in-one-pc en een Eee PC-tablet met gps en tv-tuner gepresenteerd. Daarnaast toonde het bedrijf de S121-notebook, die voorzien is van een SSD van 512GB.

De Eee Keyboard-all-in-one-pc die werd gepresenteerd is tot nog toe nog een prototype, maar het is bijna zeker dat deze in productie wordt genomen. Het is een toetsenbord dat voorzien is van een vijf inch touchscreen, Wi-Fi, ethernet, Bluetooth en geïntegreerde speaker en microfoon. Je kunt het toetsenbord ook aan je televisie koppelen, dit gaat via de wireless-HDMI mogelijkheid. Verder is er 1GB geheugen aanwezig. Qua opslag is er keuze uit een 16GB of 32GB SSD, bij de processors is er keuze uit een Intel Atom N270 of Atom 330.

Naast dit toetsenbord toonde Asus ook een Eee PC met touchscreen. Er zullen twee modellen komen, namelijk de Eee T91 en de T101H. De Eee T91 zal een 8,9 inch-beeldscherm krijgen dat voorzien is van LED-achtergrondverlichting. Er zal een Z520-Atom processor in zitten, een gps-ontvanger en tv-tuner. Over de T101H is nog niet veel bekend gemaakt, alleen dat hij een 10,1 inch scherm zal krijgen.

Als laatste presenteerde het bedrijf ook nog de S121-notebook, die voorzien is van een SSD van 512GB. Dit zou de eerste notebook worden die een dergelijk grote SSD heeft. Het scherm zal 12,2 inch worden en Asus zal er waarschijnlijk een Atom Z520-processor in zetten. De laptop weegt slecht 1,36 kilogram en de accu gaat ongeveer acht uur mee. Wat deze notebook moet gaan kosten is nog niet bekend, maar vanaf volgende maand moet hij op de markt komen.