1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HD DVD lijkt haar langste tijd gehad te hebben. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat de Britse winkelketen Woolworths, de beoogde opvolger van het dvd-formaat uit de rekken gaat halen, laat nu ook de Amerikaanse winkelketen Best Buy het HD DVD-formaat in de steek.

Best Buy heeft aangekondigd vanaf heden zich enkel te gaan concentreren op het Blu-ray-formaat. De Amerikaanse winkelketen gaat daarom ook al haar klanten adviseren om voor het Blu-ray-formaat te kiezen. Best Buy momenteel de grootste winkelketen in Amerika, zal wel nog HD DVD-producten blijven aanbieden, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat deze ook uit de schappen gehaald gaan worden. Een dag eerder heeft ook Netflix, de grootste online videoverhuurder in Amerika, bekend gemaakt te stoppen met hun steun aan het HD DVD-formaat. In tegenstelling tot Best Buy wordt het formaat bij Netflix definitief geschrapt.

Vanzelfsprekend zijn beide bekendmakingen als een bom gevallen bij het HD DVD-kamp. Zeker nadat het formaat de laatste tijd alleen maar negatief in het nieuws is gekomen. Tegenvallende verkopen van het formaat en de overstap van filmstudio Warner naar de concurrent Blu-ray zijn niet bepaald in het voordeel van het HD DVD-kamp. De tweestrijd tussen Blu-ray en HD DVD lijkt dus zo langzamerhand zijn einde te bereiken, rest ons nog de vraag wanneer HD DVD definitief de handdoek in de ring gaat gooien.