Toshiba is wellicht tot het punt gekomen om de stekker uit het HD DVD formaat te trekken, aldus verschillende publicaties op het internet.

Home Media Magazine en The Hollywood Reported citeren beide "betrouwbare bronnen in de industrie" die zeggen dat Toshiba het HD DVD formaat laat valen. Het bedrijf heeft meerdere jaren flink geïnvesteerd in het maken en ondersteunen van het formaat.

Ondanks het feit dat HD DVD een serie tegenvallers tijdens de afgelopen maanden heeft gehad, bleek de laatste maand bijzonder slecht te zijn. Warner Brothers koos voor het Blu-ray formaat en de grootste klappen werden uitgedeeld toen Netflix en Best Buy beide aangaven om het HD DVD formaat te laten vallen. Zeer recent heeft Wal-Mart aangegeven om de verkoop van HD DVD producten te staken.

"Het zou slechts een kwestie van tijd zijn" voordat een aankondiging door Toshiba wordt gedaan, aldus Home Media Magazine. Niets is echter bevestigd.

Tevens is dit een nieuwe klap voor het HD-DVD kamp, aangezien Microsoft ook van plan is om een (externe) Blu-Ray speler voor de Xbox 360-console wil gaan uitbrengen.