1 min

Tags in dit artikel

, ,

De in januari op de markt verschenen iPod Touch-upgrade is volgens verschillende klachten op het Apple-forum niet meer te omzeilen. Meerdere gebruikers melden op het Apple-supportforum dat zij hun iPod niet meer konden synchroniseren omdat de betaalde upgrade niet over konden worden geslagen.

De upgrade, die de nieuwe applicaties Mail, Stocks, Notes, Maps en Weather biedt, kost twintig dollar en draagt versienummer 1.1.3. Zodra de iPod Touch is aangesloten op een computer en iTunes wordt opgestart, krijgt de gebruiker de melding dat er een upgrade beschikbaar is op het synchronisatietabblad van de iPod Touch in beeld.

De gebruiker kan kiezen om door te gaan of om een latere herinnering te ontvangen. Wanneer er wordt gekozen voor een latere herinnering komt dezelfde melding in beeld. Nu kan de gebruiker echter alleen nog maar op doorgaan drukken, waarna hij of zij in de iTunes Store terechtkomt en wordt aangespoord tot het kopen van de upgrade.

Eenmaal daar aangekomen blijft de synchronisatiepagina van de iPod Touch onbeschikbaar. Als oplossing wordt op het supportforum van Apple aanbevolen de internetverbinding te verbreken. Zodra iTunes op wordt gestart zal de upgrade niet in beeld verschijnen. Apple heeft nog geen officiële reactie over het probleem gegeven.