2min

Apple heeft na drie jaar besloten dat het tijd is om de iPods te vernieuwen. De iPod Touch heeft als enige een echte upgrade gekregen, zo beschikt de iPod Touch nu over een 64bit Apple A8 processor en een M8 coprocessor, waarmee de rekenkracht weer wat meer in lijn is met de iPhones.

Apple heeft vandaag de zesde generatie iPod Touch gepresenteerd. De vijfde generatie stamde alweer uit 2012 en dus werd het ook wel tijd dat de iPod Touch een upgrade zou krijgen. Zeker als de iPod Touch de komende jaren ook de nieuwste versie van iOS moet blijven ondersteunen.

De upgrades zijn vooral aan de binnenkant te vinden in de vorm van een nieuwe Apple A8-processor en M8-coprocessor. Hierdoor kan de iPod Touch ook gebruikt worden om mee te sporten, de M8 is uiteindelijk bedoeld om alle sensoren van het toestel uit te lezen. Een andere wijziging is dat het duurste model voortaan beschikt over 128GB aan opslagcapaciteit, terwijl het instapmodel beschikt over 16GB.

De nieuwe iPod Touch wordt geleverd met iOS 8.4 met daarin Apple Music voorgeïnstalleerd. Uiteraard zal deze iPod Touch maar ook de vorige generatie te upgraden zijn naar iOS 9. De iPod Touch is verkrijgbaar in een 16GB, 32GB, 64GB en 128GB versie voor respectievelijk 229, 279, 339 en 449 euro.

De iPod Touch komt beschikbaar in de kleuren blauw, goud, grijs, rood, roze en zilver. De iPod Nano en iPod Shuffle zijn een stuk goedkoper en zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren. Deze beschikken echter niet over Apple’s mobiele besturingssysteem iOS, waardoor de mogelijkheden een stuk beperkter zijn.