min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone is nog niet legaal verkrijgbaar in China, reden hiervoor is het stopzetten van de onderhandelingen tussen Apple en de Chinese telecomproviders. Toch maken al zo’n 400.000 Chinezen gebruik van de iPhone.

Al deze 400.000 iPhones zijn via een omweg in China gekomen. Om ze daar ook volledig te kunnen gebruiken zijn de meeste gekraakt, daardoor kunnen ze gebruik maken van het netwerk van Chinese telecomproviders. Dat houdt in dat bijna de helft van de gekraakte iPhones zich in China bevinden.

Op MacWorld 2008 gaf Steve Jobs, baas van Apple, aan dat er al zo’n vier miljoen iPhones verkocht waren. Er werd echter niet bij gezegd dat een groot deel ervan geen gebruik maakt van het AT&T-netwerk. Zo’n één miljoen iPhones zijn namelijk gekraakt zodat ze van andere netwerken gebruik kunnen maken.

De grootste provider in China, China Mobile, kan uit de statistieken opmaken dat zo’n 400.000 iPhones geregistreerd zijn op het netwerk. De baas van China Mobile vind het dan ook onverstandig dat Apple de onderhandelingen heeft gestopt. Volgens hem zou een legale versie van de iPhone een groot succes worden in China. Reden hiervoor is het kleine aantal smartphones dat in China te koop is. Voor zowel de zakelijke, als de consumenten markt, zou de iPhone de meest geschikte smartphone zijn.