1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De strijd tussen de twee high-definitionformaten, HD DVD en Blu-ray, is eindelijk gestreden. De winnaar is namelijk Blu-ray, nadat Toshiba geruchten bevestigde dat het vaarwel zegt tegen het HD DVD-formaat.

De keuze van Toshiba om het formaat te laten vallen werd al verwacht nadat enkele grote filmstudio’s zoals Warner Brothers de ondersteuning voor HD DVD staakten. Verschillende grote winkelketens zoals Wal-Mart en Netflix verkozen Blu-ray tevens boven HD DVD.

"We hebben zorgvuldig naar de impact op lange termijn gekeken als we het zogenaamde "next-generation"-formaat wilden voortzetten. We hebben geconcludeerd dat een snelle beslissing het beste is voor de ontwikkeling van de markt," aldus directeur van Toshiba, Atsutoshi Nishida.

Nishida gaf geen commentaar over de financiële gevolgen van Toshiba’s beslissing, maar verwacht wordt dat het bedrijf een flink verlies zal lijden. Het bedrijf stopt eind volgende maand met het leveren van HD DVD-drives en -componenten. Verkopers en pc-fabrikanten verwachten een flinke prijsstijging van Blu-ray spelers en drives.