min

Tags in dit artikel

, ,

Toshiba gaat mogelijk filmproducent Warner aanklagen. Reden hiervoor is de melding dat Warner in de toekomst alle films alleen op Blu-ray uit zal gaan brengen. Toshiba is echter de belangrijkste ontwikkelaar van het andere formaat HD DVD.

Toshiba is het niet eens met deze beslissing van Warner aangezien deze nog steeds lid is van het DVD Forum, daar wordt overlegd over de standaarden. Ook moet Warner volgens Toshiba nog verschillende afspraken nakomen, deze zijn in het contract opgenomen en dus verplicht. Warner snapt de boosheid van Toshiba maar zegt zelf alle afspraken nagekomen te zijn. Zo worden er door Warner nog tot mei 2008 films uitgebracht in het HD DVD-formaat.

Niet alleen Warner kiest exclusief voor Blu-ray, Sony, Walt Disney en 20th Century Fox gingen Warner al voor in deze beslissing. Door deze ontwikkeling wordt het steeds moeilijker voor HD DVD om een voet aan de grond te krijgen.

De reden dat Warner voor Blu-ray heeft gekozen is het feit dat het niet goed gaat met de verkoop van de DVD’s. Oorzaak kan zijn dat de consumenten eerst afwachten met het kopen van films tot er één formaat gekozen is. Omdat Blu-ray het beter doet dan HD DVD heeft Warner dus voor Blu-ray gekozen en hoopt hiermee ook de consumenten over te halen.

Blu-ray is bezig met een grote opmars. Eerst waren de kansen tussen HD DVD en Blu-ray nog gelijk, in 2007 zijn echter twee keer zoveel Blu-ray-spelers verkocht. Ook is er twee keer zoveel Blu-ray-software verkocht. In totaal gaat het om een bedrag van 170 miljoen dollar.

Toshiba is niet van plan om het HD DVD-formaat zomaar op te geven en denkt nog steeds een kans te kunnen maken. Helaas beginnen de beleggers het al een beetje op te geven. De koers van het Toshiba-aandeel daalde namelijk met 2,3 procent.