1 min

Tags in dit artikel

Het Amerikaans-Taiwanese bedrijf Everex lanceert deze week nog een laptop die het moet opnemen tegen Asus’ Eee-Laptop. Het betreft hier ook een budget-laptop, die voor 399 dollar over de toonbank gaat.

De laptop, die Cloudbook gaat heten, beschikt over een zeven inch beeldscherm en weegt negenhonderd gram. De processor van de laptop draait op een kloksnelheid van 1200 MHz. Er zit 512 MB geheugen in en een harde schijf van 30 gigabyte. Alle gangbare aansluitingen zitten aan boord.

De draagbare computer gaat draaien op gOS Rocket, dit is een aangepaste versie van Ubuntu Linux. Er was besloten om Enlightment als gebruikersinterface in te zetten, het bedrijf heeft echter besloten om toch GNOME te installeren. Door deze verandering komt de laptop ook later uit dan verwacht.

Aanstaande donderdag krijgt de laptop het groene licht en zal hij verkocht worden via de website van de fabrikant en grote ketens als Wal-Mart. De laptops mogen echter niet verkocht worden aan EU-landen. De prijs is zoals gezegd 399 dollar en dat is honderd dollar duurder dan de Eee van Asus, die 299 dollar kost.