Nadat we gisteren al meldden dat HP een nieuwe low-budget notebook op de markt bracht om te kunnen concurreren met de EeePC van Asus, heeft Dell nu laten weten dat ook zij een nieuwe notebook gaat introduceren om het op deze markt ook iets drukker te maken. De notebook van Dell zal een prijs moeten krijgen onder de vijfhonderd dollar.

Afgelopen jaar heeft Asus al de keuze gemaakt om een notebook te introduceren die hopelijk kon concurreren met de 100-dollarlaptop van dat moment. Nu blijkt dat steeds meer bedrijven Asus gaan opvolgen, dit wordt duidelijk nou ook Dell een nieuwe notebook heeft aangekondigd.

De release van deze nieuwe notebook heeft ook deels te maken met het feit dat Intel haar nieuwe Atom-processors op de markt brengt. Deze nieuwe processors zijn namelijk zeer geschikt om gebruikt te worden in mobiele apparaten. Dit omdat de processors zeer weinig stroom verbruiken, iets wat natuurlijk heel erg voordelig is bij apparaten die mobiel moeten zijn en het liefste zo lang mogelijk mee moeten gaan.
De nieuwe laptop heeft een scherm met een grootte van 8.9 inch en biedt ook verschillende processors aan. Deze kunnen een snelheid hebben die varieert van 1.0 GHz tot 1.6 GHz. Daarnaast is er de mogelijkheid om een SSD in te laten bouwen of een normale hardeschijf met een snelheid van 5400 of 7200 RPM. De nieuwe notebooks van Dell zullen ontwikkeld worden door Compal, welke heeft laten weten dat zij het voor mogelijk houdt dat ze iedere maand 200.000 tot 300.000 van deze apparaten kan verschepen naar Dell. Met dit verschepen wil men in de maand juni beginnen.

Michael Dell heeft ook duidelijk laten weten dat zij een nieuwe notebook uitbrengen nadat hem een vraag gesteld was over de 2133 Mini-Note die HP onlangs introduceerde. "Wij zullen een vergelijkbare laptop introduceren," zo verklaarde Dell. "Wij zien kansen om zeer interessante producten aan te bieden die kleiner en lichter zijn en daarnaast ook nog eens rekening houden met de kosten."

Tegen de tijd dat de nieuwe laptop van Dell op de markt komt zal het echter wel al grote concurrente ondervinden van andere bedrijven die ook aan een dergelijk product werken.