Zoals elk jaar, werd ook dit jaar de ‘GSM Association’s 13de Global Mobile Awards 2008’ in Barcelona gehouden. Sony Ericsson viel in de prijzen met het toestel de W910i.

De telefoon werd geroemd om de muziekfuncties. Het toestel onderscheidt zich onder andere op functies als ‘SenseME’ en ‘Shake Controle’. Hiermee kan de gebruiker gemakkelijker door de muziek heen bladeren.

"We zijn erg trots op het feit dat we zo’n prestigieuze award mochten ontvangen voor dit, naar inmiddels is gebleken, zo populaire product," aldus Eric Rikken, head of Marketing bij Sony Ericsson Benelux. "Met de W910i Walkman® kun je sneller en gemakkelijker muziek overzetten en downloaden. Bij de ontwikkeling van dit toestel hebben we verder gedacht dan alleen de muziek, ook games, video’s en het Web staan centraal."

De consumentenbond heeft hier in Nederland de W910i ook al bekroond met de beste telefoon op gebied van prestatie, gebruiksgemak, kwaliteit van de accu en duurzaamheid. Sony Ericsson heeft zes van de tien toestellen gefabriceerd in de top tien.