2min Devices

iPods bedienen met slechts een knipoog

Een simpele knipoog is vanaf nu genoeg om een iPod te besturen dankzij een nieuwe accessoire van een Japanse onderzoeker.

iPods bedienen met slechts een knipoogHet apparaat maakt gebruik van een kleine processor en twee infraroodsensoren om bewegingen van het voorhoofd waar te nemen. Een iPod kan gestart of gestopt worden door beide ogen één seconde te sluiten. Met knipogen kan men een volgend of vorig nummer selecteren.

"Normaal knipper je met je ogen op een energiebesparende manier, zeer snel en licht, maar je zou harder met je ogen knipperen om een apparaat te bedienen," aldus ontwerper van de Kome Kami Switch, Kazuhiro Taniguchi. "Er zijn mensen die niet in staat zijn om met één oog te knipperen. Voor hen kan het systeem geprogrammeerd worden om een commando te geven wanneer ze twee keer snel achter elkaar knipperen."

iPods bedienen met slechts een knipoog

Taniguchi is een onderzoeker bij de Graduate School of Engineering Science van de universiteit van Osaka. Hij beweert dat het apparaat handig kan zijn bij bijvoorbeeld bergbeklimmen of bij het autorijden.

The Kome Kami Switch kan worden aangepast om met andere apparaten te werken, zoals televisies en andere elektronische apparaten. Waarschijnlijk is het besturen van een computer nog te hoog gegrepen voor de Kome Kami Switch.

Bron:PC Pro