1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Kort geleden nog is Apple een samenwerking aangegaan met Nike. Op dit moment lijkt Samsung dat voorbeeld deels te volgen doordat zij een samenwerking aangegaan is met Adidas. Het doel van deze samenwerking is het ontwerpen van een muziektelefoon die speciaal bedoeld is voor het gebruik tijdens het sporten.

De nieuwe telefoon, MiCoach genaamd heeft een ingebouwde hartslagmonitor en heeft software die speciaal ontwikkeld is voor gebruik tijdens trainingen. Net als de telefoon van Nike en Apple heeft de MiCoach ook een sensor welke de gebruiker kan bevestigen aan de schoen om aan de hand hiervan de afgelegde afstand te berekenen.

Daarnaast zal ook een virtuele coach de gebruiker vertellen dat deze moet gaan versnellen wanneer hij onder een bepaalde snelheid zal komen. Ook een duidelijke vermelding wanneer er een binnenkomend gesprek is mist niet.

Anders dan bij de telefoon van Nike en Apple is het bij de MiCoach niet zo dat de gebruiker een speciale schoen moet kopen voor deze telefoon. Nike verkoopt wel een speciaal aantal schoenen welke gemaakt zijn voor hun telefoon en ook erbij gekocht moeten worden. De MiCoach werkt gewoon als een normale pedometer.

Deze nieuwe telefoon zal voor het eerst op de markt verschijnen in ons buurland, Duitsland. Hier zal het een prijs krijgen van 400 euro. In de Verenigde Staten is nog niets bekend over de levering van de telefoon.