2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft gisteren een nieuwe set van een draadloze muis en een draadloos toetsenbord aangekondigd die de Aero-interface moet aanvullen. Deze nieuwe set gaat de Wireless Laser Desktop 7000 heten.

De nieuwe Desktop 7000 heeft een zeer dun toetsenbord en is – zoals bijna standaard is – voorzien van een oplaadbare muis. Het meest opvallende aan dit toetsenbord is echter het feit dat het een deels doorzichtig design heeft en geprobeerd is om het design zo beweeglijk mogelijk uit te laten zien. Daarnaast is er ook een knop beschikbaar welke direct toegang geeft tot Windows Flip 3D. De rand om het toetsenbord heen is doorzichtig gemaakt, iets wat het Aero-effect extra moet benadrukken.

Een andere nieuwe feature noemt Microsoft zelf "My Favorite Keys". Hierdoor wordt het mogelijk om de normale hot keys een langere tijd in te houden en hieronder een website op te slaan. Dit werkt min of meer op hetzelfde principe als het ook bij veel autoradio’s werkt.
Carla Foster, marketing manager van Microsoft vertelde zelf: "Dit toetsenbord is een perfect voorbeeld van de manier waarop Microsoft de hardware wil laten samenwerken met Windows Vista. Hierdoor kunnen wij de elegantie van Windows Aero doorgeven aan het toetsenbord zelf. De Wireless Laser Desktop 7000 brengt zeer zeker het beste van beide werelden bij elkaar – een zeer mooi design met een groot aantal goede features. Dit alles samen zorgt ervoor dat dit de beste keus wordt voor consumenten die verlangen naar het meest verfijnde accessoire voor hun computer.”

De muis welke geleverd wordt bij deze set is de Microsoft Wireless Laser Mouse 7000. De muis is oplaadbaar en kan opgeladen worden met het bijgeleverde oplaadstation. LED’s voor op de muis laten de gebruiker weten wanneer de muis opgeladen dient te worden. Verder maakt de set gebruik van de 2.4 GHz-technologie voor het maken van de draadloze verbinding. Vanaf april zal de Wireless Laser Desktop 7000 te krijgen zijn voor een prijs van 129,95 dollar.